понедельник, 6 октября 2014 г.

Я – Європеєць!


«Художником бути небезпечно, політиком бути небезпечно, але мріяти про краще майбутнє, краще життя просто необхідно»
Ян Фабр

 Епіграфом до моєї роботи є слова відомого на весь світ скульптора та художника Яна Фабра. Його робота «Чоловік що вимірює хмари» закликає до розуміння та здатності прислухатися до інших. Бронзовий чолов’яга небезпечно балансує на бібліотечних сходах, прикладаючи лінійку просто до неба. Ця робота є символом десятого з’їзду глав держав на щорічну конференцію у Ялті.



 На цій конференції вирішували важливі питання з приводу входу України до ЄЕС.

 Що є Європа у нашому розумінні? Об’єднання країн за географічним положенням чи за економічним станом? Ні, Європа – це не набір кордонів, це ідея, і до цієї ідеї можуть долучитися багато хто. Приєднання нових країн - це не обов’язково жест солідарності, це усвідомлення свого інтересу і користі від такого розширення. Мова не лише про моральні аспекти щедрості, а прагматичні баланси інтересів.


На мій погляд кожен може бути європейцем незалежно від місця, де він перебуває. Чи є Україна європейською країною? Це питання залишається відкритим і досі. Досить багато чинників як негативно так і позитивно впливають на ситуацію. Україна стоїть на високому трампліні, де унизу нове майбутнє, а позаду давно минулі літа.


Політичні аспекти цього питання висвітлювалися на Ялтинському конгресі, та культурна частина питання в великому обсязі залежить від суспільства. Змінивши щось у собі, своїй родині ми здатні змінити цілу країну. Україна достатньо молода країна з огляду на кількість років, коли наша країна існує незалежною. 


Треба позичати досвід інших держав, які пішли вперед на зустріч новим досягненням та звершенням.

Комментариев нет:

Отправить комментарий