суббота, 7 февраля 2015 г.

Я - ЄВРОПЕЄЦЬ

Що таке людина без мрії? Кусок офісного паперу, на якому видрукували щось ледь видне, бо кінчався картридж із фарбою, так що смітник усе ближче Ірена Карпа "Піца «Гімалаї»"

Я - представниця сучасного покоління молодої України. Я не хочу залишатися без мрії. Я хочу, щоб вона з просто мрії перетворилася на конкретне звершення, хочу, щоб до її реалізації долучилися інші. Усі мої мрії й прагнення можна викласти в одному короткому і об’ємному слові – «європеєць». Тож, починаємо мріяти, а згодом - діяти!



Єдність – слово, яке опинилося на межі з мовним кліше. Я мрію про те, що це слово стане не просто поєднанням звуків та букв, а найзмістовнішим поштовхом для кожного мешканця будь-якої країни в світі. Лише у згуртованості наша сила. Немає майбутнього у народу, де панує розбрат. Тож, мрія-дія №1: «єдність народів, країн, континентів».

Вітчизняна продукція має знаходити своїх покупців на ринку нашої країни, а не закордоном. Ще з дитинства ми знаємо те, що Україна – багата держава. Її поля колосяться на десятки тисяч гектарів, її повноводні річки плинуть уздовж і впоперек, худоба пасеться на ланах і горах. Ми повинні підтримувати вітчизняного виробника, боротися за те, щоб українська продукція посіла гідне місце у європейському ринку, завоювавши перші позиції на полицях магазинів у наших містах. Тож, мрія-дія №2: «підтримай українське».

Радість – запорука не лише гарного настрою, але й вагомий показник для покращення рівня праці громадян. Коли в людини поганий настрій, її кволість передається оточуючим, впливає на робото спроможність і найголовніше – здоров’я. Йдучи містом, за поганої погоди, рано вранці нам так хочеться, щоб хоч щось поліпшило наш настрій. Тож, мрія-дія №3: «замінити рекламні біг-борди на надписи, що сприяють поліпшенню настрою громадян».

Освіта – однин з найважливіших показників рівня розвиненості країні. Нацією освічених людей не може керувати один дурень. Українські вищі навчальні заклади можуть легко конкурувати з провідними європейськими. Починати, звісно, потрібно з себе. А ще краще – з наступного покоління. Особливо це стосується розвитку в підростаючої молоді вміння поводження з грошима. Тож, мрія-дія №4: «введення в вузах та школах нашої країни предмета «фінансова грамотність».

Подорожі – жага до відкриття нових світів. Моєю мрією також є подорожі. Дізнаватися щось нове про незвідані країни, які ти бачив лише на сторінках підручників. Занурення у культуру, традиції та мову. Такий собі культурний обмін колись діяв у моїй школі. До нас приїжджали дівчата та хлопці зі Швеції, а наші українки та українці вирушали до незвіданих земель. Тож, мрія-дія №5: «безвізовий режим між країнами заради соціокультурного збагачення».

Екологія – найглобальніша проблема сучасності. Мова зараз піде не лише про проблеми природного характеру. Я хочу наголосити на екології вчинків, характерів і думок. Але все ж таки, якщо не приділяти увагу благоустрою й озелененню країни або міста, всі інші поняття відійдуть на другий план. Тож, мрія-дія №6: «чиста країна = чисті думки».

Європа – це не об’єднання країн за географічним чи економічним станом. Ні, Європа – це не набір кордонів, це ідея, і до цієї ідеї може долучитися багато хто. Приєднання нових країн - це усвідомлення спільного інтересу і користі від такого розширення. Тож, мрія-дія №7: « Європа – велика дружня родина, де є місце для України».

Цінності, не залежно від їхнього спрямування, сприяють посиленню й підвищенню рівня національної свідомості. Вони можуть бути й матеріальними. Головне, щоб вони не ставали на заваді культурним й духовним. А ще краще було, якщо б матеріальні цінності поліпшували стан культурних та духовних. Тож, мрія-дія №8: «збереження цінностей і долучення українських цінностей до світової скарбнички».

МолодістЬ - це період життя, коли саме час втілювати усі мрії в життя.

Сподіваюся, що колись мої мрії обернуться справжніми діями і хоч на крихту допоможуть у благоустрої моєї країни. Україна ще має сили, має ресурси і найголовніше - мрію. Доки ми не перестаємо мріяти, доти б’ється серце в надії. Доки ми робимо щось заради народу, доти наша держава крок за кроком наближається до омріяної зустрічі з європейською родиною.

Мрія - це чудова квітка, але потрібна відвага, щоб підійти й зірвати її на краю глибокої прірви.

2 комментария: